E-mail cím:

iroda@schreinerfa.hu

Nyitvatartás_

7:00 – 14:30 (H-P) 

Telefonszám:

fókuszban az ember

Kik vagyunk mi?

egyedi-butorok

Új bútorokon, konyhán gondolkozol? Töltsd le ezt az INGYENES GYAKORLATI ÚTMUTATÓT, amivel pontosan tudni fogod, hogy mikre kell odafigyelni!

Nem ma kezdtük

25 éves cég lettünk!

Az elmúlt 25 évben rengeteg emberrel találkozhattunk. Köszönjük szépen mindenkinek aki eddig is velünk tartott. Nagy izgalommal várjuk a következő 25 évet! 🙂

Bemutatkozó videó

Ezzel el lehet dicsekedni a szomszédoknak

Ki fogja végezni a felmérést és a tanácsadást?

Lorem ipsum.

A cég

Schreiner Fa Kft.

2006/12 Magyar Asztalos és Faipar 125 – Nagy Zoltán

“A tradíció kötelez

A Schreiner család és a fa viszonya évszázadokkal korábban kezdődött, hiszen az anyai ági felmenők között voltak kádárok. Ez, mintegy 400 évre visszamenően olyannyira igaz, hogy a kádárszerszámok egy része megmaradt még az 1600-as évekből.

Magas minőségű termékek

A tevékenység kettéválik a minőségi egyedi asztalosmunkára és a fafaragásra. A két elválónak látszó szakterületet mégis összeköti az aprólékos alaposság, a munka kiváló minősége. Ahol csak lehet, a hagyomány, a régi elemek, motívumok beszöknek az új termékekbe. Emellett okvetlenül meg kell jeleníteni a fa melegségét minden munkában, legyen az egy étterem belsőépítészeti megoldása, nyílászárók, esetleg több generációs konyha- vagy szobabútorok. A tömörfa dominál (kb. 90%-ban), sajátos formavilággal, ami egyedivé teszi a termékeket. Előfordul, hogy érkezik megbízás 400–500 m2 alapterületű családi házak teljes belsőépítészeti munkáira, máskor templomok műemléki belsők kialakítására .. Az igényesség azonban jellemző, az él lécezett vagy furnérozott ajtók nemritkán igény szerinti intarzia berakással készülnek, ami bizony már a szakma csúcsa felé tendáló munka. Előfordul a bútorkészítés és a fafaragás ötvözete egy-egy munkánál, hiszen a faragott ajtólapok vagy akár az antik bútorok díszítőelemei komoly kihívásnak számítanak. Emellett a bútorrestaurátorok is gyakran jelentkeznek ilyen igénnyel. Persze van bérfurnérozási, bérszárítási munka.”

A tulajdonos

Schreiner Károly

Miután kitanulta a szakmát, 1998-ban letette a mestervizsgát is. Mindig is nagyon közel állt hozzá a fa és a fás dolgok. Mondjuk ez azért sem meglepő, hiszen a Család már több mint 600 éve fával foglalkozik.

Minden amit elért az szó szerint a két kezének köszönhető, hiszen anno még a régi parasztház hálószobájában faragott és onnan jutott el addig, ahol most van. A faragás mellett a cég is már 25 éves. Amikor azt kérdezem tőle, hogy miért szereti ezt csinálni, mindig hasonló dolgokat mond:

Nagyon tudatos abban, hogy a régi hagyományainkat megőrizze.

Ez látszódik a faragásokban, de ami talán a legfontosabb: azon dolgozik, hogy a mai modern életben is helye legyen a régi mintáknak, így pedig sokkal tovább megmaradhassanak. Népi iparművészként ezt az egyik küldetésének tekinti. Ami működik azon nem kell variálni, inkább jól kell használni. Ezeket be lehet építeni a mai modern dolgokba is.

Egy másik nagy szívügye a szakmai oktatás rendberakása. A szakmai képzés nem maradhat úgy, ahogy most van, éppen ezért tesz sokat azért, hogy ez változhasson..

Sokszor még úgy is bevállal tanulókat, hogy a szabadidejéből csíp le, ami amúgy sincsen sok.

„A minőségi asztalos munka nem csak annyit jelent, hogy elkészítünk egy bútort, hanem…mindig az ügyféllel közösen dolgozzuk ki amit kell, hogy tényleg olyan valamit kapjon, ami hozzátesz az életéhez.” Gyakran hallok tőle hasonlókat.

Schreiner Károly szakmájában maximálisan hiteles, remek ember aki a munkásságával valóban fontos dolgokat akar megőrizni és amibe mindig belerakja azt a fa iránti szeretetet, amit végül az ügyfelek is éreznek maguk körül.

az ifjabb

Ifj. Schreiner Károly

Lectus scelerisque, risus purus pellentesque.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lectus scelerisque, risus purus pellentesque.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

egyedi-butorok

Letölthető Útmutató

INGYENES Gyakorlati Útmutató!

Mire figyelj oda bútorok rendelésekor, hogy :

Ha bármilyen bútorvásárlás előtt állsz, akkor ez az útmutató -szó szerint- aranyat fogod neked érni, hiszen ha nem figyelsz oda nagyon sokat lehet itt bukni. 25 év tapasztalatát sűrítettük bele, ennyi idő alatt gyakorlatilag már mindennel találkoztunk ami előfordulhat.

Akkor lesz neked ha leghasznosabb, ha: